Segueix-nos:

TELF. CONTACTE 662 07 94 00
parallax background

COM GESTIONAR LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS I NO DEFALLIR EN L’INTENT

banyera_article_enric_oct_18_web
QUÈ ELS PASSA AMB LA DUTXA?
2 d'octubre de 2018
AVENTURAT_REVISTA_XICS_WEB
EL CONTACTE AMB LA NATURA
9 de novembre de 2018
 

COM GESTIONAR LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS I NO DEFALLIR EN L'INTENTBàsquet. Patinatge. Karate. Manualitats. Repàs escolar. Ballet. Cuinetes. I podríem seguir, amb una llarga llista de totes les possibles activitats que els nostres fills i filles poden escollir per dur a terme com a extraescolars. N'hi ha per tots els gustos i necessitats. En tots els horaris, preus i formats que puguem imaginar. L'oferta és abundant i ,sovint, aclaparadora.

Igual d'aclaparadores que són les preguntes que ens fem com a pares i mares: Quantes activitats està bé que facin a la setmana? Que no es cansin...sobretot, que tinguin temps lliure...Però és clar, el dilluns i el dimecres segur que n'han de fer perquè jo surto tard de la feina...i han de ser divertides? O les triem perquè reforcin els aprenentatges? També estaria bé que treballessin una mica les emocions, no? Uffffff!!!!

Parem, parem...i reflexionem un moment. Són activitats "extraescolars", així que en principi haurien d'anar lligades als seus interessos, a poder fer emergir la seva creativitat en aquelles àrees que a l'escola no poden treballar...

Els ajudem a ser autònoms si els fem participar de l'elecció del què volen fer, tot i que alhora han de comprometre's també a mantenir-les durant el curs...i això pels nens i nenes sovint no és fàcil. Si fos per ells i elles, potser canviarien cada mes d'activitats extraescolars!

Dediquem una estona, en família, a pensar junts què tenen ganes d'aprendre, amb què creuen que s'ho passarien millor o senzillament què tenen ganes de tastar...al final, també és una qüestió de viure experiències, de créixer, de conèixer noves maneres de fer les coses...Donem-los espai, ajudem-los a decidir sense imposar-nos...i si després, més endavant, canvien d'opinió i proposen fer una activitat diferent el curs següent....benvinguda també aquesta experiència!

Forma part del nostre dia a dia com a adults el fet d'equivocar-nos, canviar d'opinió, rectificar...així que està bé que ells i elles també assaboreixin aquests sentiments!

Cada activitat en si els permetrà treballar un munt de coses, segur. Així que triïn el què triïn l'encertaran, i nosaltres també.... pel sol fet d'acompanyar-los en la tria.

Alhora, no estaria gens malament que com a pares i mares també ens plantegéssim fer una "activitat extra-laboral-i-familiar", una activitat per nosaltres, per aprendre coses noves o senzillament per trobar un espai de desconnexió, per carregar piles, per trobar-nos, per retrobar-nos a nosaltres mateixos o en parella...però això segurament ja forma part d'una altra qüestió. És clar que també hi podem reflexionar!
Article per a la Revista Xics, octubre 2018Sílvia Garcia


Centre de Psicologia Carme Bosch