Segueix-nos:

TELF. CONTACTE 662 07 94 00
parallax background

EL CONTACTE AMB LA NATURA

article_carme_bosc_octubre_18_web
COM GESTIONAR LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS I NO DEFALLIR EN L’INTENT
2 d'octubre de 2018
Kids-playing-on-digital-tablet-device_2
L.O.L O L.O.L
9 de novembre de 2018
 

EL CONTACTE AMB LA NATURA!És possible emmalaltir per falta de contacte amb la natura en el nostre dia a dia? Sembla que sí. L’any 2005, Richard Louv al seu llibre Last Child in the Woods (Los últimos niños en el bosque) va definir el terme de “Trastorn per Dèficit de Naturalesa”. Aparentment no és difícil de justificar, ja que els llocs més comuns i en els quals grans i petits passen més hores actualment, esdevenen espais delimitats per parets (feina, escola, habitatge, supermercat...), zones on és possible que la màxima representació de la natura ens la trobem quan, després d’anar al lavabo, veiem una foto d’un desert, un bosc o un oceà, a la pantalla d’espera de l’ordinador.

En aquest punt, s’evidencia la facilitat que existeix per entrar en un procés de desconnexió entre l’ésser humà i el nostre origen, la natura. Afegir que, podem tenir una concepció tant amenaçant de la natura com per, fins i tot, ser capaços d’alertar a un infant que està corrent sota la pluja amb la mateixa intensitat que si l’estigués atacant un lleó. Prenent consciència d’aquesta situació, doncs, tenim altres opcions? Probablement cadascú tingui la seva manera d’afrontar-ho i no hi hagi una única resposta per a tothom, tot i així, podem afirmar que existeixen evidències científiques que diuen que el contacte amb la natura aporta una millora en la salut social, psicològica, acadèmica i física dels individus.

La nostra opció ha sigut escollir un entorn on natura i cavalls tenen un paper imprescindible dins la nostra vida i feina, tenint en compte tots els aspectes que ens beneficien. Saps quin lloc ocupa en el teu dia a dia i el que t’aporta? Us animem a descobrir-ho!
Article per a la Revista Xics, novembre 2018Raquel Castro i Gemma Adell


Aventura't