Segueix-nos:

TELF. CONTACTE 662 07 94 00
parallax background

EL PODER DE L’EMPATIA

5 CONTES INFANTILS EN ANGLÈS SOBRE LA DIVERSITAT CULTURAL
2 d'octubre de 2018
cistella_pomes_article_web
ANEM A COMPRAR POMES!
2 d'octubre de 2018
 

EL PODER DE L'EMPATIA“L’Empatia és com donar a algú una abraçada psicològica”. (Lawrence J, pedagog a la Columbia Britànica)

“L’Empatia és posar-se a la pell de l’altre per saber que està sentint exactament aquella persona o que està passant en un moment concret”. (Deepa Kodikal, ioga teacher)

Podríem fer centenars de definicions més sobre l’empatia o buscar infinitats d’autors que parlen sobre ella, però crec que aquestes dues cites anteriors resumeixen molt bé del que m’agradaria que us arribés en aquest article.

Per poder educar als nostres infants, com a família i com escola, és important saber que pensa, saber que sent i perquè fa el que fa en cada moment. Només si som empàtics podrem entendre el que fan els infants. Deixar de costat el nostre punt de vista perquè el tenim condicionat per les nostres creences, la nostra educació, la nostra cultura i tot allò que ens envolta.

Tenir empatia vol dir enriquir l’educació de tots.

Per ser empàtics ens cal entendre que el nostre punt de vista no és l’únic, ens cal escoltar obertament i amb tranquil•litat, ens cal no criticar ni jutjar les conductes alienes, ens cal no ridiculitzar els sentiments dels altres i sobretot ens cal descobrir les qualitats dels que ens envolten.

No només els adults ens hem d’educar per aconseguir-la sinó que hem de començar a formar als nostres infants a ser empàtics. Existeixen curtmetratges molt interessants que poden ajudar-nos: “A fish that smiled at Me”, “Ratón en Venta”, “El Puente”, “Mis zapatos”, “ A Joy Story”...... i molts d’altres que es troben a les xarxes.

I ja per acabar m’agradaria recomanar-vos una lectura que he trobat, fantàstica com a exemple del que pot aconseguir l’empatia en la societat, el poder de l’Empatia. Es tracta del Discurs del Senador Barack Obama als graduats de la Universitat NorthWestern-Xicago del 19 de Juny del 2006.

Fes un somriure a qui es creui amb tu, el dia serà molt millor.
Article per a la Revista Xics, octubre 2018Montse Pedra