Segueix-nos:

TELF. CONTACTE 662 07 94 00
parallax background

LA IMPORTÀNCIA DE LA MIRADA INFANTIL

Kids-playing-on-digital-tablet-device_2
L.O.L O L.O.L
9 de novembre de 2018
esmorzar_saludable_web
Esmorzars i rendiment escolar
4 de desembre de 2018
 

LA IMPORTÀNCIA DE LA MIRADA INFANTILEncara se m’escapa el somriure per sota el nas quan recordo el dia en el que vam anar a veure i gaudir del documental “Camino a la escuela” del director Pascal Plisson al 2013. Jo, el meu marit i la gran majoria d’adults que érem al Cinema aquell dia, vam rebre una dosi de realitat a través dels nostres fills.

Encara recordo com m’eixugava les llàgrimes que no paraven de sortir dels meus ulls, pel patiment d’aquelles famílies quan els seus fill/es sortien de casa per fer un llarg i perillós camí per arribar a l’escola, i de sobte sentir a la meva filla que em diu: “Uauuu mare que divertit és per ells anar a l’escola, esquiven girafes, utilitzen tirolines, escalen,...... i ara veig que avorrit és el meu camí de tres minuts que fem cada dia anant a l’escola”.

Allí les meves llàgrimes van frenar de cop i el meu cap va començar a donar voltes i més voltes a allò que acabava de passar.

També recordo el dia que vam anar a Sant Joan de Déu a vacunar-la perquè marxàvem de viatge al Nepal i la Dra. ens va dir que la que gaudiria més del viatge seria ella, la nostra filla...... I doncs així va ser....... En aquell moment la meva filla només tenia 4 anys. Ella va veure els colors, els somriures de la gent, el soroll, els diferents menjars, l’Everest, les banderes de colors de les pregàries, la neu, els colors dels saris,.... En canvi els nostres ulls adults van veure la por, la tristesa, el color marró a tot arreu, la pols dels carrers, la fam, l’abandonament,......

Us he explicat aquestes dues experiències per poder reflexionar sobre la mirada infantil davant de situacions extremes a la vida. Donar importància i no menysvalorar el que ells diuen i sobretot el que ells pensen és importantíssim.

Si escoltem als nostres petits, si parem atenció al que ens expliquen amb la mirada, amb paraules i accions, podem atendre molt millor les seves necessitats en tots i cada moment i situacions diferents.

La mirada d’adult molts cops fa que no valorem l’opinió dels nostres petits. Som i pensem molt diferent. Ajudem-los a que siguin uns adults madurs i feliços escoltant i cuidant la seva salut emocional.


Article per a la Revista Xics, novembre 2018Montse Pedra