Segueix-nos:

TELF. CONTACTE 662 07 94 00
parallax background

QUÈ ELS PASSA AMB LA DUTXA?

cistella_pomes_article_web
ANEM A COMPRAR POMES!
2 d'octubre de 2018
article_carme_bosc_octubre_18_web
COM GESTIONAR LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS I NO DEFALLIR EN L’INTENT
2 d'octubre de 2018
 

QUÈ ELS PASSA AMB LA DUTXA?De debò, mira que t’avisen de coses quan ets pare. Que si els còlics. Que si la febre. Que si no dormen bé. Que si...que si tot! Menys que no es volen dutxar. Així. Ras i curt. Ja sé que no queda bé dir-ho, però coi, és que quan toca dutxa o banyera a casa, ens convertim en negociadors, mediadors de conflictes, que riu-te’n tu dels conflictes mundials.

A casa hem de preparar-los amb antelació. Avisar-los. “Avui toca dutxa”, els diem. I ells: “Nooooooo”, com si els torturéssim”. Qualsevol diria que ho passen tan malament a sota l’aigua.

Hi ha dies que banyem els dos junts. Hi ha dies que el Martí es vol dutxar sol. I es dutxa ell i el lavabo. Hi ha dies que es volen dutxar amb mi. O amb la Mariona. Hi ha dies que no volen sabó al cap. De vegades els enredem. O els mig enredem. Els ensabonem. Amb paraules i amb sabó.

Hi ha dies que sembla que no ho necessitin. Però llavors comptem dies. I són molts. I hi ha dies que han jugat a futbol, s’han tirat per la plaça, han suat de totes les formes possibles, i aquests dies no hi ha negociació possible. És dutxa o banyera, però hi ha aigua. I sabó. Sí o sí.

I després penso que jo també havia sigut petit. Crec que també havia tingut l’edat del Martí i el Nil alguna vegada i, a casa, també em banyaven. El que jo recordo és que no s’estaven d’hòsties. A casa em banyaven els divendres. Cada divendres. No es negociava. No es discutia. Es banyava i prou. Sí, ja sé que era un dia a la setmana. Potser abans no suàvem tant. No ho sé. Però els divendres, abans de l’”1,2,3” em banyaven.

Banyar. Sopar. Tele. Dormir. I cap de setmana sencer. Divendres era un bon dia per banyar-se. El millor. Me’n recordo. I no me’n recordo que no m’agradés. Potser ho he oblidat. Ves.


Article per a la Revista Xics, octubre 2018Enric Bastardas


Comunicador, il•lusionador i provocador
www.enricbastardas.com
IL•LUSTRACIONS: Doris Jiménez